6 Mart 2013 Çarşamba




                                               SU BÖREĞİ



             MALZEMELER

  • 3 yumurta
  • yarım çay bardağı süt
  • tuz
  • un
             İÇ HARCI

  • Sadece hafif tuzlu ve yağlı peynir dil peyniri olabilir

   YAPILIŞI
Hamurumuzu yapalım. Sonra yedi kat yufka açıyoruz.Önce kaynayan suda biraz haşlıyoruz.Daha sonra hemen çıkarup soğuk suya batıralım ve tavaya yerleştiriyoruz. Ben tepside yapmadım. Hamsi tavası olarak kullanılan tavada yaptım daha lezzetli oluyor. Kaynatma ve soğtma işini bitirince ortasına peynirini koyup tavanın altına yağı sürelim önce altını sonra üstüne pişirelim.Çevirirkende tavanın kapağını kullanalım
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder