6 Mart 2013 Çarşamba


                                       ÇİĞKÖFTE

                                                       


                       MALZEMELER

  • 150 gram yağsız kıyma
  • ince köftelik bulgur
  • biber salçası
  • karabiber
  • isot
  • domates salçası
  • nar ekşisi
  • yeşil soğan
  • maydanoz
  • sarımsak
  • soğan
               YAPILIŞI
Biber salçasını, karabiber, isotu,domates salçasını biraz zeytin yağı ve çok az su ile harç yapalım.sarımsağı ve soğanı çok küçük doğrayalım. Bulguru önce sarımsak ve soğanla öldürelim. Sonra iç harçını ekleyelim susuz yoğuralım. Etinide ekleyip iyiyce bulguru yoğuralım. En son yeşilliği koyup ve isteğe bağlı olarak nar ekşini koyalım ve sıkalım. Böyle anlatması kolay ama emeği çok zor. AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder