25 Şubat 2013 Pazartesi




                         HARPUT KÖFTESİ
             


       MALZEMELER

  • 250 gr yağsız kıyma
  • ince köftelik bulgur
  • 1 baş soğan
  • maydanoz
  • reyhan
  • salça
  • karabiber
  • 1 adet yumurta
  • tuz

      YAPILIŞI


Köfteyi bu şekilde yoğurduktan sonra yuvarlak şekil veriyoruz. Başka bir kapta salçalı su hazırlayalım. Suyu kaynatıp köfteleri içine atalım. Sunumu hazırlayalım. Afiyet olsun





                                               UN HELVASI


 

     MALZEMELER
  • 1su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 100gr sana yağı 
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • vanilya                                                                                                                                                

     YAPILIŞI
Yağı ve unu kavuralım. Başka bir kapta şeker ve suyla şerbetini hazırlayalım.Un kavrulunca şerbeti ve vanilyayı dökelim sonra kısık ateşte bir kaynatalım.Dinlenmeye bırakalım. İsterseniz içine fındık yada ceviz ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.



24 Şubat 2013 Pazar

 



                             PATATES SALATASI



            MALZEMELER

  • 5-6 patates
  • yeşil soğan
  • marul
  • dere otu
  • maydanoz
  • isot
  • limon
  • pulbiber
  • zeytin yağı
  • nane 

          YAPILIŞI
Patatesleri haşlayalım yanlız fazla yumuşak olmasın. Daha sonra doğradığımız sebzeleri ekleyelim. Biraz isot,pulbiber,nanesini ekleyelim. En son limonunu ve zeytinyağını koyalım. Patatesleri ezmeden karıştıralım. Afiyet olsun


23 Şubat 2013 Cumartesi


                                PATATESLİ KÖFTE         

MALZEMELER  
1-5 patates
2-Köftelik bulgur
3-Tatlı biber salçası
4-Yeşil sogan
5-Maydanoz
6-1adat kurusoğan
7-Kimyon
8-İsot
9-zeytin yağı

YAPILIŞI
Patatesler haşlandıktan sonra kalan suyun bir kısımı süzerek kalanının üzerine bulgur döküp kapağını kapatalım.Tavaya zeytinyağını koyup kuru soğan kavuralım önce salça sonra kimyon, isot koyalım.Bulgur şiştikten sonra yoğurma kabına alalım üzerine salça harcını koyalım. Biraz yoğurduktan sonra yeşilliklerini koyalım ve afiyetle yiyelim.

                                                                                                                                                                                                               

                       
                                        HAMUR KIZARTMASI


MALZEMELER
1- Bir tatlı kaşığı maya
2-tuz
3-un

YAPILIŞI
2 su bardağı ılık suda mayayı eritelim. Daha sonra unumuzu ve tuzumuzu ekleyerek yumuşak bir kıvam elde edelim. Bir saat kadar hamuru bayalayalım.Elimize aldığımızı bezelerin ortasını delecek şekilde açıp kızgın yada kızartalım.Dilerseniz peynirlide yapabilirsiniz. Afiyet olsun

20 Şubat 2013 Çarşamba







                                DOMATESLİ MAKARNA





       MALZEMELER
1-Bir paket makarna
2-1 adet domates
3-karabiber
4-nane
5-tuz
6-salça
























                                                                                   
                                                                                         















 



               ISPANAKLI BÖREK


























        
      MALZEMELER
1-maya
2-un
3-tuz


    İÇ HARCI İÇİN
1-yarım kilo ıspanak
2-lor peyniri yada tuzsuz çökelek
3-1baş soğan
4-tatlı kaşığı salça
5-kimyon
6-tuz
  
YAPILIŞI
Önce hamurumuzu yumaşak sıvamda yoğuruyoruz.Maya koyulduğu için ben ılık suyla yoğurdum.Bu hamuru 9 pezeye ayırıyoruz.İne olacak şekilde açıyoruz.İlk 3 kattan sonra iç harcını koyuyoruz.Üzerine 2 yemek kaşığı kadar yoğurtla yağı karıştırıp sürüyoruz.Yalnız her kata da bir yemek kaşığı kadar yağ sürmeyi unutmayalım Şimdiden afiyet olsun